Εκδηλώσεις – Επισκέψεις – Γεγονότα στο Γηροκομείο μας (Φεβρουάριος 2018 – Φεβρουάριος 2019)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

6/02/2018 – Επίσκεψη στο γηροκομείο του Δημάρχου Σαρωνικού κου Γ. Σωφρόνη μαζί με τους συνεργάτες του, συνοδεία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Π. Φωκαίας κου Αθ. Παπουτσή. Σχετική ξενάγηση στους χώρους, συνομιλία με τους φιλοξενούμενους μας και ενημέρωση του για διάφορα προβλήματα που μας απασχολούν. Του επισημάνθηκε το μεγάλο κόστος στις πάγιες δαπάνες χρέωσης των δημοτικών τελών και της ύδρευσης. Στο πέρας της συνάντησης υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει, στο μέτρο του δυνατού, να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

9/02/2018 – Με την φροντίδα της κας Τ. Γρηγοριάδου ο Τροβαδούρος της Αθήνας κος Γιάννης Καραμάνος προσέφερε μεγάλη χαρά με το τραγούδι του και την κιθάρα του στους γηροκομούμενους.

10/02/2018 – Αποκριάτικη γιορτή του προσωπικού με δείπνο και μουσική, παρουσία μελών των οικογενειών τους, διοικητικών, εθελοντριών  και λοιπών προσκεκλημένων. Πλούσιο μενού όπως κάθε χρόνο. Γλέντι, μεταμφιέσεις, χορός και τραγούδι μέχρι τις πρώτων πρωινές ώρες.

14/02/2018 –  Αποκριάτικο απογευματινό πάρτυ των μελών του εθελοντικού σώματος κυριών του γηροκομείου μας. Εξαιρετικές μεταμφιέσεις, γλέντι με μουσική και χορό που προσέφεραν μεγάλη χαρά στους παρευρισκόμενους.

16/02/2018 – Επίσκεψη από το ΚΑΠΗ Αλίμου.

27/02/2018 – Επίσκεψη από καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής με την φροντίδα της κας Αναστασίας Τσιακάλου από την “Κοινωνική Στήριξη”. Εξαιρετική ερμηνεία της μεσοφώνου Λυδίας Αγγελοπούλου, του τενόρου Σταμάτη Μπερή και της πιανίστριας Μαριλίζας Τζελέπη. Δημοφιλείς άριες και παλιά ελληνικά τραγούδια που πλημμύρισαν με αλησμόνητες νότες την ατμόσφαιρα του γηροκομείου.

3/3/2018 – Στο εκκλησάκι μας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στη μνήμη  του Οσίου ΣΤΕΦΑΝΟΥ του ΓΗΡΟΚΟΜΟΥ ιερουρχούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Συρίγου Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαυρεωτικής ως εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ με την δέουσα λαμπρότητα. Ακολούθησε αρτοκλασία. Συν λειτούργησε ο ιερέας της Αγ. Ειρήνης Π. Φωκαίας Κυριάκος Μπίρης. Έψαλλε ο ιεροψάλτης Άρχων Πρωτομαίστωρ της ΜΧΕ κος Σταμάτιος Κίσσας.

11/3/2018 – Στην αίθουσα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στην Καλλιθέα διοργανώθηκε σεμνή τιμητική εκδήλωση – μετά θάνατον βράβευση και πνευματικό μνημόσυνο στον αείμνηστο ΠΑΡΑΣΧΟ ΚΑΛΑΒΙΤΣΟΓΛΟΥ, οραματιστή και ιδρυτή πέντε κωνσταντινουπολίτικων σωματείων και πρόεδρο αυτών επί σειρά ετών, μεταξύ των οποίων δεσπόζουσα θέση κατέχει το Γηροκομείο Κωνσταντινουπολιτών της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τα τρία κων/πολίτικα σωματεία: Εστία Κων/πόλεως, Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και Σ.Ε.Β.Α.Σ.Κ. Διακεκριμένοι ομιλητές μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως κος Ι. Κεσκίνογλου που πρόβαλλε βίντεο με φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο του γηροκομείου.

14/3/2018 – Απολαυστικό απόγευμα με την επίσκεψη του Συλλόγου Κεντρικιάδων, παρουσία της Προέδρου κας Όλγας Μαράντου-Χάρτμαν, Μελών του Δ.Σ., Με την συνοδεία της κας Ινέζ-Έλενας Βενιέρη (τραγούδι και κιθάρα) που έδωσαν στους φιλοξενούμενους μας το έναυσμα για χορό και διασκέδαση. Οι επισκέπτριες προσέφεραν εκτός από αγάπη, κουβεντούλα και χαρά, διάφορα εδέσματα.

31/3/2018 – Μουσικοχορευτικό απόγευμα από τα Μέλη του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου. Υπεύθυνη χορωδίας η κα Τσίμπη, δασκάλα χορωδίας η κα Τσαγκαράκη και στο πιάνο η κα Λευκοκοίλου. Υπεύθυνες χορευτικού οι κυρίες Λίλα και Έρση Μισιρλή. Ιδιαίτερες εντυπώσεις σε όλους.

29/3/2018 – Οι ετοιμασίες για τις Άγιες Μέρες που έρχονται ξεκίνησαν. Με τους συντελεστές του προγράμματος “ΘΑΛΛΩ” Νότη και Κωνσταντίνα και φυσικά του προσωπικού μας οι λαμπάδες είναι έτοιμες. Οι γηροκομούμενοι περιμένουν με ενθουσιασμό για να γιορτάσουν τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου. Το πρόγραμμα ΘΑΛΛΩ αποτελεί πρωτοβουλία της SEVEN ELEVEN ομάδας θεάτρου και υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

14/4/2018 –  Ημέρα εορτής της Ζωοδόχου Πηγής στην οποία είναι αφιερωμένο το εκκλησάκι μας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προς τιμήν της από τον εφημέριο του Ι. Ναού Αγ. Ειρήνης Π. Φωκαίας πατέρα Κυριάκο Μπίρη. Όσοι την παρακολούθησαν έψαλλαν κατανυκτικά και ένιωσαν μεγάλη ανακούφιση. Τα βλέμματα όλων στραμμένα στην ανθοστόλιστη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής. Ακολούθησε μνημόσυνο όλων των γηροκομουμένων που έφυγαν από τη ζωή το προηγούμενο έτος καθώς και Ευεργετών και Δωρητών της Εστίας.

15/4/2018 – Γεύμα Αγάπης, Κυριακή του Θωμά το καθιερωμένο πασχαλινό γεύμα προς τους φιλοξενούμενους μας. Παρακάθισαν εκτός των εργαζομένων, τα Μέλη του Δ.Σ. μετά των οικογενειών τους και μέλη του εθελοντικού σώματος κυριών. Ιδιαίτερο μενού, καλόγουστη διακόσμηση, χορός, μουσική και τραγούδια που θα τα θυμόμαστε.

18/4/2018 – Τσούγκρισμα Αυγού, Πασχαλινή εκδήλωση του εθελοντικού σώματος κυριών. Άψογη οργάνωση σε ένα καθαρά πολίτικο γλέντι με την συμμετοχή των παρευρισκομένων. Νικητής του τσουγκρίσματος αυγού ο γηροκομούμενος κος Τσιτσέκας που παρέλαβε το δώρο του, ένα εικόνισμα της κας Λ. Χρυσανθίδου Αρχηγού του εθελοντικού σώματος.

22/4/2018 –Επίσκεψη των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Φωκαίων Πολιτεία. Ζωντανή μουσική με λαούτο, κανονάκι και τραγούδι που έδωσε πρωτόγνωρη χαρά στους γηροκομούμενους μας.

1/5/2018 – Συμμετοχή της Εστίας στη Γιορτή Πρωτομαγιάς που διοργάνωσε ο Δήμος Π. Φαλήρου “ΜΑΗ-ΣΤΡΑΛΗ 2018”.

23/5/2018  –  Επίσκεψη των μελών του Συλλόγου Ζαππίδων.

8/6/2018 – Μια ιστορική ημέρα για το γηροκομείο μας. Επίσκεψη σε αυτό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, συνοδευόμενου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κο ΜΑΞΙΜΟ και τον Ποιμενάρχη μας Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κο ΝΙΚΟΛΑΟ. Ανεπανάληπτες στιγμές χαράς, αγαλλίασης και ενθουσιασμού από φιλοξενούμενους, εργαζόμενους, εθελόντριες, Διεύθυνση και Διοίκηση της Εστίας Κων/πόλεως που ένοιωσαν υπερήφανοι και ευτυχείς καθώς είχαν την τύχη να δουν δίπλα τους τον Παναγιώτατο, να τους ευλογεί και να τους προσφέρει αναμνηστικά δωράκια. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας κος Ι. Κεσκίνογλου και η Διευθύντρια κα Ελένη Βακοντίου ως οικοδεσπότες ξενάγησαν την Α.Θ.Π. και την ακολουθία της στο εκκλησάκι του γηροκομείου, στους κοιτώνες των φιλοξενουμένων μας όπου με στοργή, υπομονή, ενδιαφέρον, αγάπη και ταπεινότητα ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συνομίλησε με κλινήρεις υπερήλικους, τους προσέφερε αναμνηστικά και τους ευχήθηκε να έχουν την υγεία τους με προστάτη τον Χριστό. Στην κεντρική αίθουσα του γηροκομείου και στην τελετή υποδοχής τον λόγο έλαβε ο κος Ι. Κεσκίνογλου, ο οποίος και αναφέρθηκε στην ιστορικής σημασίας επίσκεψη του Πατριάρχη τον οποίον και ευχαρίστησε δεόντως. Ακολούθησε στο βήμα ο Ποιμενάρχης μας Άγιος Μεσογαίας κος Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέγεθος της δίψας και του πόθου που είχε σύσσωμη η οικογένεια της Εστίας για την επίσκεψη του Πατριάρχου και την αίσια κατάληξή της. Τέλος τον λόγο έλαβε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, με αναφορά Του στην ιστορία ίδρυσης της Εστίας Κων/πόλεως, κατασκευής του γηροκομείου, επιτυχούς λειτουργίας του, όπου απένειμε συγχαρητήρια στον Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την υποδειγματική πορεία του Ιδρύματος. Στην συνέχεια αντηλλάγησαν δώρα. Μετά το κέρασμα, οι παρευρισκόμενοι πλησίασαν τον Πατριάρχη για να δεχθούν τις ευχές και την ευλογία Του. Μετά από παραμονή 90 λεπτών ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποχώρησε, περιχαρής και ικανοποιημένος, σκορπίζοντας σε όλους και όλες ανεπανάληπτες στιγμές δέους, ευλογίας, συγκίνησης, χαράς και αισιοδοξίας. Η δε επίσκεψη ΤΟΥ θα παραμείνει ανεξίτηλη στις μνήμες μας ως “Ιστορικό Γεγονός” γηροκομείου μας.

13/6/2018  –  Μεσημεριανό καλοκαιρινό γεύμα στο εστιατόριο LEZZET στην Ανάβυσσο με εκλεκτά εδέσματα που γεύτηκαν οι γηροκομούμενοι με την χορηγία του Γ. Γραμ. του Δ.Σ. της Εστίας κου Ι. Καραγιαννόπουλου. Στους γηροκομούμενους με αδυναμία μετακίνησης προσφέρθηκε το αυτό γεύμα στο γηροκομείο.

22/6/2018 – Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Κων/πόλεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ Μεγάλου Ευεργέτη της Εστίας μετά θάνατον.

4/7/2018 – Οι φιλοξενούμενοι μας επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο ΚΑΛΥΨΩ στην Ανάβυσσο και απόλαυσαν καφέ, γλυκά και παγωτά προσφορά των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου Δήμητρας, Δημήτρη και Σωτήρη Τζώνη.

18/7/2018  –  Απογευματινός καλοκαιρινός περίπατος με επίσκεψη στο ξενοδοχείο ΚΑΛΥΨΩ στην Ανάβυσσο για μεζεδάκι, ουζάκι και γλυκά προσφορά της κας Τ. Γρηγοριάδου.

14/9/2018 – Στο θαυμάσιο διακοσμημένο κήπο και στον υπαίθριο χώρο που κατακλύσθηκε από επισκέπτες, εργαζομένους,  γηροκομούμενους, διοικητικούς, εκπροσώπους  των αρχών και άλλων αδελφών κωνσταντινουπολίτικων σωματείων καθώς και του πολίτικου τύπου γιορτάσθηκε όπως κάθε χρόνο με λαμπρότητα η ΒΡΑΔΥΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ. Εκπροσώπηση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΑΜΑΙΟΥ από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αβύδου κ. ΚΥΡΙΛΛΟ με διαβίβαση ευχών από τον Παναγιότατο. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εστίας κο Ι. Κεσκίνογλου με αναφορά στα πεπραγμένα της χρονιάς. Τη βραδιά πλαισίωσε ζωντανή ορχήστρα  με  δημοφιλείς τραγουδιστές που σκόρπισαν κέφι και χαρά και  κράτησαν συντροφιά στους εκατοντάδες επισκέπτες μέχρι τα ξημερώματα. Γευστικότατα μενού από πολίτικα εδέσματα και μεζέδες. Λαχειοφόρος αγορά με επιτυχημένα δώρα. Πολλοί και εκλεκτοί χορηγοί της βραδιάς και δωροθέτες. Η εκδήλωση σημείωσε θαυμαστή επιτυχία που θα μείνει στις καρδιές όλων.

1/10/2018 – Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας τιμώντας τους φιλοξενούμενους μας για την “Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων” οργάνωσαν απογευματινό, παρουσία και εθελοντριών για να περάσουν όλοι μαζί ένα ευχάριστο δίωρο, με πίτσα, αΐράνι, μουσική και χορό.

25/10/2018 – Πένθιμη ημέρα για το γηροκομείο και όλη την οικογένεια της Εστίας. Κηδεύθηκε από τον Ι. Ναό της Παναγίτσας Π. Φαλήρου η πολυσέβαστη Πρόεδρος μας ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Πρόσωπο που αφιέρωσε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 ετών στον συνάνθρωπο και στην φιλανθρωπία. Υπηρέτησε το Γηροκομείο και την Εστία Κων/πόλεως από πλείστες όσες θέσεις, όπως: Εθελόντρια, Κοσμήτρια, Συν δημιουργός, Αρχηγός και Επίτιμη Αρχηγός του Εθελοντικού Σώματος Κυριών και επί πλέον: Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος και Επίτιμη Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Τον επικήδειο λόγο εκ μέρους της Εστίας εκφώνησε ο Πρόεδρος της κ. Ι. Κεσκίνογλου που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το έργο και την δραστηριότητα της εκλιπούσης. Την αποχαιρέτησαν επίσης με λόγους και εκπρόσωποι αδελφών κων/πολίτικων σωματείων. Ετάφη στο Κοιμητήριο Π. Φαλήρου.

7/11/2018 – Συνάντηση των μελών του Εθελοντικού Σώματος Κυριών που διεξάγεται κάθε χρόνο πριν από το Μπαζάρ, με σκοπό τον προγραμματισμό και συντονισμό των σχετικών ενεργειών. Έγινε στο γνωστό εστιατόριο ΜΟΥΤΦΑΚ στη Γλυφάδα. Οι εθελόντριες μας συζήτησαν θέματα που τις αφορούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με καφέ, τσάι και άλλα εδέσματα.

23/11/2018 – Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας κα ΟΥΑ ΥΑΖΑR επέλεξε να επισκεφθεί ξανά το γηροκομείο μας και όπως δήλωσε η ίδια δεν ήθελε να έρθει με άδεια χέρια. Έτσι έκανε την έκπληξη της χρονιάς καθότι φρόντισε και οργάνωσε η επίσκεψη της να συνοδεύεται από την εξαιρετική ομάδα μουσικών CAFÉ AMAN ISTANBUL  με επικεφαλής τον  κο Στέλιο Μπερμπέρη,  για να προσφέρουν αλησμόνητες στιγμές χαράς και διασκέδασης στους φιλοξενούμενους μας και στο προσωπικό. Παραβρέθηκαν τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας, εθελόντριες και εκπρόσωποι  τύπου. Το συγκρότημα είχε την επιθυμία και διάθεση να προσφέρει 90 λεπτά χαράς και ψυχαγωγίας στους ενοίκους μας. Το γεγονός ότι μετά το πέρας της συναυλίας και παρά την παρέλευση μίας ώρας αυτοί παρέμεναν στη θέση τους αποδεικνύει  το μέγεθος της ικανοποίησης τους. Η αίσθηση που μας άφησε η πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον της κας Προξένου για τους ενοίκους μας, η εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησε με το μουσικό συγκρότημα θα παραμείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Κων/πόλεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη της πολυσέβαστης Προέδρου μας  ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

30/11/2018 – Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, Δωρητή της Εστίας μετά θάνατον.

30/11 και 1/12/2018  –  Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ. Διήμερη διοργάνωση από τις κυρίες μέλη του Εθελοντικού Σώματος του γηροκομείου. Στη διάρκεια του πολύς κόσμος από το Π. Φάληρο και άλλες περιοχές το επισκέφθηκε και έκανε τα γιορτινά του ψώνια. Έγινε στο ‘Κωνσταντινοπολίτικο’ Π. Φάληρο (στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου) και έτσι βοήθησε και υλικά το έργο του γηροκομείου μας. Η εκδήλωση σημείωσε εισπρακτική επιτυχία, οφειλόμενη στη άρτια οργάνωση, στα εκλεκτά είδη και δώρα που διατίθεντο και στην καλαίσθητη διακόσμηση του χώρου.

7/12/2018 – Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ, Μεγάλης Ευεργέτιδας της Εστίας

9/12/2018 – Κυριακάτικο πρωινό στο γηροκομείο με χειροτεχνίες που οργάνωσαν οι νοσηλεύτριες Στέλλα και Λαμπρινή με την επίσκεψη του Νότη και της Κωνσταντίνας από το πρόγραμμα ΘΑΛΛΩ. Καφές, φαντασία και ιστορίες η καλύτερη ευχή για μια εβδομάδα γεμάτη εορταστική διάθεση και όμορφες παρέες. 

17/12/2018 – Επίσκεψη μελών της Κοινωνικής Στήριξης με επικεφαλής την Πρόεδρο της κα Αναστασία Τσιακάλου, προσκομίζοντας διάφορα τρόφιμα. Παράλληλα δίδυμο μουσικών κ.κ.: Τσιώλης και Χαδσάπης διασκέδασαν ενοίκους και προσωπικό του γηροκομείου μας.

18/12/2018  – Επίσκεψη από 50 παιδάκια της Γ’ τάξης του Δημοτικού από το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο, συνοδευόμενα από την Διευθύντρια κα Κωνσταντάρα και δασκάλες τους. Προσέφεραν δωράκια στους φιλοξενούμενους μας και είπαν διάφορα ωραία τραγουδάκια.

19/12/2018  – Επίσκεψη των μελών του ΚΑΠΗ Σαρωνίδος με επικεφαλής την Πρόεδρό τους κα Κατερίνα Γκούμα (Αντιδήμαρχο Σαρωνικού) προσκομίζοντας μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν χώρους του ξενώνα και συνομίλησαν με φιλοξενούμενους μας.

19/12/2018  – Επίσκεψη των Μελών του Μορφωτικού Συλλόγου Νήσου Χάλκης Κων/πόλεως “ Ο Άγιος Νικόλαος” με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κο Περ. Πασχαλίδη. Σκοπός η ψυχαγωγία των ενοίκων μας και του προσωπικού με διασκέδαση που προσέφερε ο κος Απόστολος Βερβέρογλου με όμορφη μουσική και τραγούδια. Μοιράστηκαν σε όλους χριστουγεννιάτικα δώρα. Προσφέρθηκε χρηματικό ποσό και ποσότητα τροφίμων.

20/12/2018 – Επίσκεψη από 40 παιδάκια από την Τρίτη τάξη του
Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους. Είπαν παραδοσιακά κάλαντα ενόψει των Χριστουγέννων.

21/12/2018 – Πάρτυ απογευματινό από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στους ενοίκους μας και το προσωπικό με εδέσματα και αναψυκτικά. Μουσική και χορός που άφησαν ωραίες αναμνήσεις σε όλους.

22/12/2018  –  Επίσκεψη από Μέλη του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Π. Φώκαιας “Η Αγία Ειρήνη” με το χορευτικό τους συγκρότημα που προσέφερε ένα απολαυστικό απόγευμα στους φιλοξενούμενους μας.   

27/12/2018 – Επίσκεψη στο γηροκομείο της ομάδας Νέων Εθελοντών της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. συνοδεία του κου Φραντζή εκπροσώπου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κων/πολιτών. Η ομάδα αποτελούμενη από δέκα νέους και νέες με μουσικά όργανα προσέφερε ευχάριστες στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας.

30/12/2018 – Με την φροντίδα του Προέδρου του Δ.Σ. της Εστίας κου Ι. Κεσκίνογλου έγινε προβολή του DVD στους φιλοξενούμενους μας που περιλαμβάνει την επίσκεψη των μελών του Συγκροτήματος ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ στο γηροκομείο κατά την 23.11.2018. Όλοι θυμήθηκαν την εκδήλωση και χάρηκαν για μια ακόμη φορά.

13/1/2019  – Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός ενόψει πέρατος εργασιών της εξωτερικής ανακαίνισης του γηροκομείου και της γιορτής κοπής της Βασιλόπιτας, παρουσία επισήμων και μη φίλων της Εστίας. Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κων/νος Συρίγος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Έψαλλαν οι κ.κ.: Σταμάτης και Ευάγγελος Κίσσας. Μετά τον αγιασμό και τα κάλαντα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας κος Ι. Κεσκίνογλου καλωσόριζε τους εκατοντάδες προσκεκλημένους που κατέκλυσαν τον χώρο, ανέπτυξε την πορεία της Εστίας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σαρωνικού κο Γ. Σωφρόνη για την στήριξη του στο γηροκομείο, ανέλυσε λεπτομέρειες για την ανακαίνιση του κτιρίου, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κο Γ. Ζούρο για την πολύτιμη συνεισφορά του στο έργο της ανακαίνισης και ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού σε αντιφώνηση του χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε φιλοφρονήσεις για της ζεστή ατμόσφαιρα που νοιώθει όταν επισκέπτεται το Ίδρυμα μας. Ακολούθησε κοπή της βασιλόπιτας και μοίρασμα της σε προσκεκλημένους, γηροκομούμενους, εργαζόμενους και εθελόντριες. Τέλος αναγνώσθηκε ομιλία γηροκομουμένου, η οποία δημιούργησε ρίγη συγκίνησης.

16/1/2019 – Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση των μελών του Εθελοντικού Σώματος κυριών παρουσία πλήθους κόσμου. Ομιλίες από τις συν αρχηγούς του εθελοντικού κυρίες: Χρυσανθίδου και  Μπιλλιαρτζόγλου με επίκαιρο περιεχόμενο.  Κάλαντα, Άγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα σε νικητές από τα κομμάτια της Βασιλόπιτας και μετά δίωρη διασκέδαση. Όπως κάθε φορά η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία οφειλόμενη στο ενδιαφέρον των δραστήριων εθελοντριών μας.

8/2/2019 –  Επίσκεψη στο γηροκομείο του  κου Γιάννη Καραμάνου, Τροβαδούρου της Αθήνας  με την φροντίδα της κας Π. Γρηγοριάδου. Δίωρο με κιθάρα και με τραγούδια, παλιά και νέα καθώς και χορό που ξετρέλανε ενοίκους και εργαζόμενους.