Εκδηλώσεις – Επισκέψεις – Γεγονότα στο Γηροκομείο μας (Ιούνιος 2021 – Φεβρουάριος 2022)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

17.9.2021 – ΒΡΑΔΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ‘ 35 ΧΡΟΝΙΑ’

Η καθιερωμένη ετησίως βραδιά γηροκομείου, η οποία πραγματοποιούνταν επί 33 συνεχόμενα χρόνια, κάθε Σεπτέμβριο στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος, λόγω της πανδημίας, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει το 2020. Επειδή η εν λόγω εκδήλωση προσδίδει χαρά, ενδιαφέρον και διασκέδαση στους φιλοξενούμενους μας και λόγω της συμπλήρωσης 35 χρόνων συνεχούς και εύρυθμης λειτουργίας του Γηροκομείου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διοργανώσει στους γηροκομούμενους την Παρασκευή 17.9.2021 γεύμα μετά μουσικής, στον εξωτερικό χώρο, παρουσία των εργαζομένων και των οικογενειών του Δ.Σ.
Την οργάνωση και φροντίδα των φαγητών ανέλαβε η Αντιπρόεδρος κα Λουκία Χρυσανθίδου, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Την ηχητική εγκατάσταση ανέλαβε ο κ. Αντώνης Βεντούρης, ο οποίος απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
Ευχόμεθα τον επόμενο χρόνο να μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί με την παρουσία φίλων και υποστηρικτών του Ιδρύματος μας.

01.10.2021  –  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Το πρωινό της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ξεκίνησε στο Ίδρυμα μας, με την συνδρομή του προσωπικού, διαδικτυακή επικοινωνία των φιλοξενουμένων με το “Διαδραστικό Ευρωπαϊκού Σχολείου” ( ΔΕΣ ). Το εορταστικό κλίμα συνεχίστηκε, εντός των πλαισίων του πρωτοκόλλου περί της πανδημίας,  με γεύμα μετά μουσικής στο οποίο παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ‘Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’  κ. Ι.Κεσκίνογλου και η Διευθύντρια κα Ελ. Βακοντίου. Σε σύντομη ομιλία του ο κ.Κεσκίνογλου αναφέρθηκε στην εορτή, ενώ ευχήθηκε στους φιλοξενούμενους να γιορτάσουν όλοι μαζί του χρόνου με υγεία, καλή διάθεση και παρουσία επισκεπτών. Με την φροντίδα της κας Βακοντίου, μοιράστηκε από ένα τριαντάφυλλο σε όλους τους θαμώνες του Ιδρύματος σε ζεστή ατμόσφαιρα χαράς και ικανοποίησης.

28.10.2021 – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Στις 28 Οκτωβρίου 2021 έγινε κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των πεσόντων για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, στις δύο έδρες λειτουργίας της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως.
Στο Π. Φάληρο η κατάθεση έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Φώτη Καλιοντζόγλου, ενώ στην Π. Φώκαια η κατάθεση έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιάννη Κεσκίνογλου.

25.11.2021 – ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

Δυστυχώς η πανδημία μας υποχρεώνει, για ευνόητους λόγους, για μία ακόμη χρονιά, να παραμείνει το γηροκομείο μας κλειστό στις δράσεις που είχαμε τόσο πολύ συνηθίσει και οι οποίες τις μέρες αυτές είχαν την τιμητική τους. Είναι ευνόητο ότι γίνονται ποικίλες προσπάθειες από το Δ.Σ της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως και την Διεύθυνση του γηροκομείου, στα επιτρεπόμενα πλαίσια, να φροντίζουμε για την σωματική και ψυχική υγεία των φιλοξενουμένων μας.
Την Πέμπτη 25.11.2021 ,σε συνεργασία μελών του Δ.Σ. και εργαζόμενου στην Δομή στολίστηκε το γηροκομείο μας για τις επερχόμενες γιορτές, δίνοντας χαρά στους φιλοξενούμενους μας, που παρακολούθησαν τις εργασίες απολαμβάνοντας ζεστό ρόφημα σοκολάτας.

18.12.2021 – ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Όταν τα ήθη και τα έθιμα ήταν δεδομένα χωρίς κανένα περιορισμό, πολλοί από εμάς τα θεωρούσαν ως επαναλαμβανόμενη ρουτίνα ή βαρετά ή πάλι τα ίδια και τα ίδια. Η ρουτίνα αυτή διεκόπη βίαιο από την πανδημία που σαρώνει την οικουμένη. Τα πρόσωπα χλόμιασαν, η γιορτινή διάθεση στο ναδίρ και όλα έγιναν ως άλλη μια μέρα που άντε να περάσει. Τα παιδιά του Μορφωτικού Συνδέσμου Μακροχωρίου «το Έβδομον του Βυζαντίου», ένωσαν τις φωνές τους με τη χορωδία του Συλλόγου Εκτελωνιστών Αλίμου και εκμεταλλεύτηκαν τη μερική χαλάρωση των μέτρων για να ψάλλουν τα κάλαντα στο Γηροκομείο της “Εστίας Κωνσταντινουπόλεως”. Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 το μεσημέρι ήταν στην Ανάβυσσο. Ακόμα και ο καιρός έβαλε τα δυνατά του για να δημιουργήσει σκηνικό ανάλογο. Κρύο και συνεχή βροχή συνόδεψαν την αναγγελία των Χριστουγέννων στους απόμαχους της ζωής.

09.01.2022 – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, έγινε στο γηροκομείο μας η καθιερωμένη τελετή κοπή πίτας, κεκλεισμένων των θυρών, όπως ορίζεται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, παρουσία των εργαζομένων της Διευθύντριας και του Προέδρου της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως. Η τελετή ξεκίνησε με τα κάλαντα που έψαλλαν όλοι μαζί, στην συνέχεια ο κ. Κεσκίνογλου ευχήθηκε την επόμενη χρονιά η τελετή να γίνει παρουσία φίλων και υποστηρικτών του Ιδρύματος, εξήρε την αποτελεσματική πειθαρχία υγειονομικής προστασίας που εφάρμοσε η κα Βακοντίου, την οποία ακολούθησαν όλοι οι εργαζόμενοι και εξ αυτού προστατεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι μας. Στην συνέχεια μοιράσθηκε στους θαμώνες πίτα, προσφορά του κου Στέλιου Καραπιπέρη (patisserie RIVIERA), συνοδεία δώρων της Εστίας και της σοκολατοποιίας OSCAR, προσφορά του κ. Δημήτρη Αράπογλου. Τέλος οι εργαζόμενοι της Δομής παρέλαβαν την πίτα τους και από ένα δώρο, προσφορά της Ρούλας και Γιάννη Κεσκίνογλου. Το φλουρί έτυχε στον φιλοξενούμενο κο. Βύρωνα Ιωαννίδη, ενώ από το προσωπικό στην κα Στέλλα Δερμιτζάκη. Αμφότεροι έλαβαν τα σχετικά δώρα τους.

24.02.2022 – Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

Η Διεύθυνση του Γηροκομείου σε συνεργασία με το προσωπικό, φρόντισαν να οργανώσουν μια εκδήλωση,  που αφορούσε αποκλειστικά τους φιλοξενούμενους της Εστίας, ώστε να προσδώσουν γέλιο, χαρά και διασκέδαση, σε μια ιδιαιτέρως επιβαρυμένη μέρα για την ανθρωπότητα. Αρκετοί μεταμφιέστηκαν, χόρεψαν και απόλαυσαν ποικιλία εδεσμάτων, σχετικών με το έθιμο της ημέρας, συνοδεία μπύρας και αναψυκτικών.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και πολλά “ευχαριστώ” στην Διεύθυνση και στο προσωπικό, που ασχολήθηκαν, οργάνωσαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς, με διάθεση και αγάπη, την γιορτή της Τσικνοπέμπτης !!!