Εκδηλώσεις – Επισκέψεις – Γεγονότα στο Γηροκομείο μας (Φεβρουάριος 2020 – Μάιος 2021)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 – ΜΑΪΟΣ 2021

5.2.2020 – Ομάδα κυριών από τον Σύνδεσμο Ιωακειμιάδων επισκέφθηκαν το γηροκομείο μας και συνομίλησαν με τους φιλοξενούμενους μας. Επίσης μοίρασαν δωράκια με είδη ατομικής υγιεινής.

18.2.2020 – Για άλλη μια φορά η Πρόεδρος της Κοινωνικής Στήριξης κα Αναστασία Τσιακάλου καθώς και μέλη του Δ.Σ. και του εθελοντικού τμήματος της Στήριξης επισκέφθηκαν το γηροκομείο μας, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής της μεσοφώνου κας Λυδίας Αγγελοπούλου, του τενόρου κου Σταμάτη Μπερή και του μαέστρου κου Βενιαμίν Χατζικουμπάρογλου, προσφέροντας στους φιλοξενούμενους μας ένα ανεπανάληπτο πρωινό.

18.2.2020 – Το Σώμα των Εθελοντριών της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως την μέρα αυτή διοργάνωσε αποκριάτικη γιορτή, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση είχε πολύ κέφι, τραγούδι, χορό και προσέφερε στους φιλοξενούμενους μας, ένα ιδιαίτερο και διασκεδαστικό απόγευμα. Το Δ.Σ. της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως ευχαριστεί θερμά και συνάμα συγχαίρει το ακάματο Σώμα των Εθελοντριών που συμβάλλει πάντα στην λειτουργική επιτυχία του Γηροκομείου μας. Και του χρόνου!

21.2.2020  – Με μελωδικές φωνές και εξαίσιες μουσικές, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, οι νέοι εθελοντές της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών που μας επισκέφθηκαν προσέφεραν στους θαμώνες του γηροκομείου μας ένα μουσικό απόγευμα με παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια. Τους συνόδευαν οι κ.κ. Δημήτρης Φραντζής και Γρηγόρης Κεσίσογλου.

22.2.2020   –  Συνεχίζοντας την παράδοση των επισκέψεων τους  τα μέλη και η πολυμελής χορωδία του ΚΑΠΗ Αλίμου με Μαέστρο τον κ. Γιάννη Μαγδάκη, προσέφεραν άλλο ένα εξαιρετικό μουσικό πρωινό στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως.

27.2.2020  – Τελέσθηκε στο εκκλησάκι του γηροκομείου μας πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασίας, από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Συρίγο, Αρχιερατικό επίτροπο Λαυρεωτικής, εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, με τη δέουσα λαμπρότητα, στη μνήμη του Οσίου Στεφάνου του Γηροκόμου, προστάτη του γηροκομείου μας. Έψαλλαν ο Άρχων Πρωτομάστωρ της ΜτΧΕ Σταμάτιος Κίσσας με τον γιό του Ευάγγελο παρουσία του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοίκησης, των φιλοξενουμένων, των εργαζομένων, των εθελοντριών και πλήθος κόσμου. Το Δ.Σ. της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως ευχαριστεί θερμά τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Κωνσταντίνο Συρίγο, καθώς και τους κ.κ.Σταμάτιο και Ευάγγελο Κίσσα, οι οποίοι με μεγάλη χαρά και αγάπη ανταποκρίνονται πάντα στις ανάγκες του Γηροκομείου μας.

Η Αρχηγός του γνωστού σε όλους μας σώματος εθελοντριών, ΡΩΜΙΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ, κα Έλλη Κόβη, οργάνωσε για δεύτερη χρονιά, μετά το πέρας της προαναφερόμενης λειτουργίας, επίσκεψη στο γηροκομείο μας, συνοδευόμενη από τα μέλη της ομάδας εθελοντριών ΡΩΜΙΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ, τον Αντιδήμαρχο Αλίμου κ. Στέφανο Διαμαντή, τον Σύνδεσμο Μακροχωρίου και τον Παραδοσιακό Λαογραφικό Σύλλογο «Ο ΚΥΚΛΟΣ». Μας επισκέφτηκαν επίσης ο Πρόεδρος των Αχέπανς Παλαιού Φαλήρου κ. Ανάργυρος Τσουνάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο καθώς και πλήθος φίλων. Ο Πρόεδρος εκ μέρους του Δ.Σ. της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως, καλωσόρισε όλους τους επισκέπτες, τους οποίους ευχαρίστησε για το συνεχές ενδιαφέρον και στήριξη τους  προς το γηροκομείο μας. Τον λόγο έλαβε η κα Έλλη Κόβη, η οποία εξήρε το επιτελούμενο έργο στο Ίδρυμα μας. Την σκυτάλη έλαβαν τα μέλη του ΚΥΚΛΟΥ οι οποίοι παρουσίασαν ένα εύθυμο θεατρικό σκετς.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μουσική ( Αντώνης Βεντούρης ) και χορό με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο κ. Κωνσταντίνο Πράσινο, ενώ οι επισκέπτες μοίραζαν στο κοινό το μεσημβρινό γεύμα. Σημειωτέο ότι οι συνοδοί της κας Κόβης ανέλαβαν πλήρως την προσφορά πλούσιου γεύματος με φαγητά που μαγείρεψαν, μετέφεραν και παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους και όλους τους παρευρισκόμενους. Οι προαναφερόμενοι, πέραν του γεύματος προσέφεραν και άφθονα τρόφιμα, ελαιόλαδο κ.α. για τις επισιτιστικές ανάγκες του Ιδρύματος μας. Μετά από τρίωρη παραμονή οι επισκέπτες αναχώρησαν δεχόμενοι το χειροκρότημα και τις ευχές των θαμώνων του γηροκομείου μας.

2.4.2020 – Τα νέα από το γηροκομείο μας μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά, με τους φιλοξενούμενους μας να ακολουθούν τις οδηγίες και να περιμένουν υπομονετικά τις μέρες με κοινωνικές δράσεις. Όπως είναι γνωστό από τις 28 Φεβρουαρίου, πριν καν ανακοινωθούν τα μέτρα περιορισμού από την κυβέρνηση είχαμε αποκλείσει τις επισκέψεις στο Ίδρυμα μας. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε τις σχετικές οδηγίες των εμπειρογνωμόνων, τις οποίες εφαρμόζουν  ΟΛΟΙ κατά γράμμα. Στο γηροκομείο εισέρχονται μόνο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θερμομετριούνται καθημερινά από το σπίτι τους και φορούν μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των στο χώρο εργασίας. Με σκοπό τη θωράκιση των εργαζομένων σε περίπτωση μελλοντικής  ανάγκης, αποκτήσαμε ποσότητα πλήρους επαγγελματικού εξοπλισμού, ανάλογη με αυτών που αξιοποιούνται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Ευχή όλων μας να μην χρειαστούν τα έκτακτα μέτρα και να συνεχίσουμε στην κανονικότητα όπως και σήμερα.

14.4.2020 – Η πανδημία που μαστίζει εδώ και μήνες ολόκληρη την ανθρωπότητα  και οι πρωτόγνωρες συνθήκες διαβίωσης που δημιούργησε δεν εμπόδισαν την συνέχιση στήριξης και εκδηλώσεως αγάπης από φορείς, σωματεία, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα προς το φιλανθρωπικό μας Ίδρυμα. Αναλυτικότερα μας απέστειλαν : Συνοδευτικά για τον πρωινό καφέ «Delifrance Hellas A.E.», Μεγάλη ποσότητα τροφίμων από κα Ηρώ Καρακάσης και κ. Θωμάς Παρμακσίζογλου, Είδη απολύμανσης «Enzo International A.E.», Είδη προστασίας έναντι του ιού «Σύλλογος Φοίνικας Λαγονησίου»,  Φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής

κ. Ευάγγελος Ναυπλιώτης, Μεγάλη ποσότητα από τσουρέκια κα Αγγελική Σπηλιώτη.

15.4.2020 –  Ο φετινός στολισμός των λαμπάδων για τους φιλοξενούμενους μας είχε μια διαφορετικότητα από τις προηγούμενες χρονιές. Με γνώμονα τη σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού από τους θαμώνες του Ιδρύματος τον στολισμό ανέλαβαν οι νοσηλεύτριες βάρδιας μαζί με τη Διευθύντρια του γηροκομείου μας. Ευχόμαστε στο επόμενο Πάσχα να επανέλθουν οι διαδικασίες στη συνήθη κανονικότητα. Παράλληλα η οικ. Γιάννη Κεσκίνογλου προσέφερε 50 λαμπάδες για τους εργαζόμενους,  προς ένδειξη αγάπης του έργου που επιτελούν.

16.4.2020 –  Ισχυρή στήριξη στην Εστία Κωνσταντινουπόλεως εν μέσω πανδημίας οι προσφορές από Ιδρύματα, Συλλόγους, εταιρείες και φορείς προς το γηροκομείο μας συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς.

 • 600 χειρουργικές μάσκες και 200 αποστειρωμένα γάντια από το ‘Ίδρυμα ΑΙΓΕΑΣ’ κ. Α. Μαρτίνου.
 • 50 τεμάχια πλενόμενες μάσκες από ‘Lions Club Κηφισιά’
 • 120 κιλά ζυμαρικών από ‘AHEPA HELLAS’ Νοτίων Προαστίων δια χειρός κ.κ. Ανάργυρου Τσουνάκη, προέδρου και με τη συμμετοχή της Επιτροπής Αστικής Σχολής Ταταούλων με εκπρόσωπο τον κ. Γιάννη Τριανταφυλλίδη.
 • 10 τσουρέκια από ζαχαροπλαστείο ‘RIVIERA’ του κ. Καραπιπέρη.
 • 15 τσουρέκια δια χειρός της Διευθύντριας Ευρωπαϊκού Σχολείου ‘ΔΕΣ’
 • 200 μάσκες και 4,5 λίτρα Απολυμαντικό Τζελ Καθαρισμού από την Περιφέρεια Αττικής.

18.4.2020 – «Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά σε όλους!» Οι θαμώνες του γηροκομείου της ‘Εστίας Κων/πόλεως’ παρακολουθούν με κατάνυξη, καλή διάθεση και αισιοδοξία την Ανάσταση του Κυρίου. Τους ευχόμαστε χρόνια πολλά, υγεία και πολλές ευχάριστες στιγμές!

19.4.2020 – Το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα οι φιλοξενούμενοι της Εστίας απολαμβάνουν το καφεδάκι τους με σχετικά γλυκά, τηρώντας ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους εν αναμονή του πασχαλινού γεύματος.

Ο κ. KORHAN GUMUS διακριθείς αρχιτέκτων, καθηγητής και συγγραφέας, κάτοικος Κωνσταντινούπολης, επικοινώνησε μαζί μας όπου δήλωσε τα εξής: « Εγώ και μια ομάδα φίλων μου, αισθανόμαστε θλίψη για την πίεση που δέχθηκαν οι Ρωμιοί της Πόλης και εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα που γεννήθηκαν. Θα ήθελα να κάνω ένα συμβολικό κέρασμα επί τη ευκαιρία του Πάσχα στους θαμώνες του γηροκομείου, να νοιώσουν την αγάπη και την συμπόνια μας. Αγοράστε ότι κρίνετε και στείλτε μου τον λογαριασμό να τον πληρώσω». Τα γλυκά που συνόδευσαν τον πρωινό καφέ την ημέρα του Πάσχα προέρχονταν από την εν λόγω προσφορά.

23.4.2020 –  Η κα Αλεξάνδρα Βαλαώρα, Διαιτολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, δώρισε στο γηροκομείο μας ένα αναπηρικό καρότσι, ένα Π βαδίσματος, ένα μπαστούνι υποβοήθησης, πάνες και επιθέματα. Την προσφορά έκανε στη μνήμη της μητέρας της Σταματίας Νικολοπούλου ( με καταγωγή από τη Σμύρνη ).

7.5.2020 – Ο οργανισμός GIVMED προσέφερε στο γηροκομείο μας 1.200 μάσκες προσώπου, 12 λίτρα αντισηπτικό, 40 ρόμπες, 15 ασπίδες προσώπου και 3.000 ζευγάρια γάντια διαφόρων μεγεθών. Ο εν λόγω οργανισμός  τα τελευταία χρόνια, στηρίζει σταθερά το Ίδρυμα μας και με φαρμακευτικό υλικό. Το Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση της GIVMED και ειδικά τον κ. Αθανάσιο Βραδίμο για το κοινωνικό τους έργο.

12.5.2020 – Η Εστία Κωνσταντινουπόλεως με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, εύχεται ότι καλύτερο στο νοσηλευτικό προσωπικό του γηροκομείου μας που αποτελούν οι: Στέλλα, Λαμπρινή, Ντίνα, Πόπη, Λίτσα, Αναστασία, Γιώτα και Γεωργία και δηλώνει δημοσίως ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών, στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων μας. Τις ευχαριστούμε από καρδιάς.

9.9.2020 – Η Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου έμελλε να είναι μαρτυρική για το γηροκομείο μας, όπως και για τους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών της Π. Φώκαιας και όχι μόνο. Η φωτιά, λόγω των έντονων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, είχε δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα από καπνό. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Π. Φώκαιας κος Μανώλης Τσαλικίδης προσήλθε άμεσα στο γηροκομείο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως για να αξιολογήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Δομή μας. Η εκκένωση των θαμώνων, θα ήταν ένα πολύ δύσκολο και επίπονο εγχείρημα και λόγω του κινδύνου από την πανδημία. Υπήρξε άμεση προσέλευση αξιωματούχων της Πυροσβεστικής , της Κοινωνικής δομής του Δήμου, προσωπικού της Κοινότητας Π. Φωκαίας και αστυνομικών στον χώρο μας. Ο κίνδυνος δύσπνοιας λόγω καπνού ήταν μεγάλος. Κατόπιν τούτου και μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας, ξεκίνησε η άμεση εκκένωση του Ιδρύματος. Με τη συμμετοχή του πούλμαν που έστειλε ο Δήμος Σαρωνικού των εθελοντών από την τοπική κοινότητα και του προσωπικού του γηροκομείου, που προσήλθε – πέραν αυτών της βάρδιας – καταφέραμε να μεταφέρουμε με ασφάλεια, φορώντας μάσκες προστασίας, όλους τους φιλοξενούμενους, στο ξενοδοχείο Alexander Beach για το οποίο είχε φροντίσει η τοπική Διοίκηση. Η φιλοξενία στο ξενοδοχείο υπήρξε άμεμπτη και παραδειγματική. Στο διάστημα παραμονής μας εκεί, έσπευσε ο γιατρός της δομής μας κ. Γιώργος Χρυσοβερίδης, ο οποίος στήριξε ενεργά και ηθικά την παραμονή των ταλαιπωρημένων γηροκομούμενων.

Ο Γεν. Γραμματέας κ. Ι. Καραγιαννόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γ. Φρούσης μετά της συζύγου του ήταν παρόντες και βοήθησαν στο αναφερόμενο εγχείρημα. Μετά από 5,5 ώρες και ενώ είχε μειωθεί αισθητά ο κίνδυνος, πήραμε έγκριση επιστροφής από τον εκπρόσωπο πολιτικής προστασίας Αντιδήμαρχο Σαρωνικού κ. Μπ. Γαλάνη όπου με τη συμμετοχή όλων των προαναφερομένων επιτεύχθηκε η ασφαλής επιστροφή προς το γηροκομείο.

Το Δ.Σ. της ‘Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’ ευχαριστεί θερμά όλους τους Διοικητικούς, τους παράγοντες, το προσωπικό του Δήμου Σαρωνικού και της Κοινότητας Π. Φωκαίας, τον κ. Χρήστο Τσιγαρίδα (Πρόεδρο

Νέα Πνοή Σαρωνικού) για την βοήθεια, το ενδιαφέρον και τη συμβολή τους για την προστασία των φιλοξενουμένων του Ιδρύματος μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Μ. Τσαλικίδη, Πρόεδρο της Κοινότητας Π. Φωκαίας, που ήταν μονίμως στο πλευρό μας και φρόντιζε τα πάντα, τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Π. Φιλίππου για την κάθε είδους στήριξη στην προσπάθεια ασφαλούς μετακίνησης και διαμονής των θαμώνων μας, τον γιατρό μας, κ. Γ. Χρυσοβερίδη που εκτός των άλλων παρέμεινε και μετά την επιστροφή στο γηροκομείο για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενη περίπτωση, το ακάματο προσωπικό του γηροκομείου, το οποίο παρέμεινε – εκτός βάρδιας – μέχρι τέλους στο πλευρό μας και βοήθησε με υπέρβαση αντοχών, παρόλο των εξαιρετικά δύσκολων καταστάσεων που βίωναν οι οικογένειες τους από τη φωτιά που απειλούσε τα σπιτικά τους. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση τους ξενοδοχείου Alexander Beach (οικ. Κ. Παράσχου Χρήστου) και των συνεργατών του, για την «Ελληνική Φιλοξενία» που παρείχαν στην Εστία Κωνσταντινουπόλεως.

29.9.2020 – Παραλάβαμε από το Ίδρυμα GIVMED, τα εξής, πολύ χρήσιμα υλικά και εξοπλισμό, για την τρέχουσα περίοδο :

 

 • 1500 τεμ . γάντια small
 • 300 τεμ. γάντια medium
 • 400 τεμ. γάντια large
 • 1000 τεμ. χειρουργικές μάσκες
 • 16 λίτρα αντισηπτικού χεριών

1.10.2020 – Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας οι φιλοξενούμενοι μας, είχαν διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημοτικού του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου ( ΔΕΣ ).

Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους καθώς και τους μαθητές του ΔΕΣ που φροντίζουν πάντα να είναι στο πλευρό και να προσφέρουν χαρά στους φιλοξενουμένους μας.

Παράλληλα το Δ.Σ. της “Εστίας Κωνσταντινουπόλεως”, με την φροντίδα της Διευθύντριας πρόσφερε από ένα τριαντάφυλλο, στον κάθε φιλοξενούμενο, που είχε τοποθετηθεί για κάθε έναν ξεχωριστά στα τραπέζια που γευματίζουν. Η κίνηση αυτή τους ανέβασε την ψυχολογία και τους χαροποίησε ιδιαίτερα, όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται.

Τους ευχόμαστε να είναι όλοι καλά και να γιορτάζουν σύσσωμοι για πολλά χρόνια.

5.1.2021  –  Το φετινό κόψιμο της Βασιλόπιτας στο γηροκομείο διέφερε κατά πολύ από τα καθιερωμένα, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις δραστηριότητες των τελευταίων 10 μηνών. Το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιανουαρίου 2021, ο Πρόεδρος κ. Ι. Κεσκίνογλου,, παρουσία της Διευθύντριας κας Ε. Βακοντίου και όλου του προσωπικού. τηρώντας τα πρωτόκολλα, έκοψε την Βασιλόπιτα, ευχόμενος στην νέα χρονιά, σταδιακά, να επανέλθει η κανονικότητα και το Ίδρυμα να ζήσει ξανά τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που τόσο ανάγκη έχουν οι φιλοξενούμενοι του.

19.1.2021 – Ολοκληρώθηκε σήμερα επιτυχώς, η πρώτη δόση εμβολιασμού, έναντι του Covid 19, στο εργατικό δυναμικό και στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου μας. Θα ακολουθήσει η δεύτερη δόση σε 3 εβδομάδες .

9.2.2021 – Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η B’ φάση του εμβολιασμού κατά του Covid 19, στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό του Ιδρύματος μας.

14.2.2021 – Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2021, οι φιλοξενούμενοι του γηροκομείου μας με την φροντίδα του νοσηλευτικού σώματος, παρακολούθησαν από την μεγάλη οθόνη της Κεντρικής αίθουσας, την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία από την Μητρόπολη Αθηνών. Στην συνέχεια απόλαυσαν τον πρωινό καφέ τους, παρακολουθώντας την αισθηματική κωμωδία << 50 First Days >>, πάντα τηρώντας τα πρωτόκολλα της πανδημίας.

16.2.2021 – Η << Μήδεια >> που επηρέασε όλη την Ελλάδα, έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους μας να ζήσουν μια διαφορετική μέρα, απολαμβάνοντας στο ασφαλές περιβάλλον και με σύσσωμο το προσωπικό μια λευκή μέρα με θέα τον χιονισμένο κήπο του Ιδρύματος μας και φυσικά τον χιονάνθρωπο, που φρόντισαν να φτιάξουν οι εργαζόμενοι. Στην συνέχεια, το νοσηλευτικό προσωπικό φρόντισε να παρακολουθήσουν στην μεγάλη οθόνη, μια ταινία της Disney 2018 <  H Mαίρη Πόπινς Επιστρέφει >.

28.2.2021 – Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021   οι θαμώνες του γηροκομείου της ‘ Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’ αποχαιρέτησαν τον Φεβρουάριο με μία κωμωδία του 2006 με τίτλο << The Pink Panter – Get a clue >> και με πρωταγωνιστή τον Steve Martin .Οι φιλοξενούμενοι μας απόλαυσαν την ταινία με χυμό και ποπ-κόρν.

4.3.2021 – Την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, τη φετινή Τσικνοπέμπτη,  οι θαμώνες του γηροκομείου απόλαυσαν την κωμωδία με τίτλο << The Ρink Ρanther 2 – Inspect the unexpected >> με πρωταγωνιστή τον Steve Martin. Στην συνέχεια γεύθηκαν κερασματάκι για την ημέρα.

Και του χρόνου με υγεία και την ελπίδα να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

14.3.2021 – Σήμερα Κυριακή της Τυρινής, οι γηροκομούμενοι της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως, παρακολούθησαν και απόλαυσαν, στην μεγάλη οθόνη τη Θεία Λειτουργία !!! Ακολούθησε το καθιερωμένο καφεδάκι με τσουρέκι και ταινία. Σήμερα είδαν την ταινία δράσης        << The Τourist >> με πρωταγωνιστές :  Τζόνι Ντεπ, Αντζελίνα Τζολί , Πολ Μπέτανι και Στίβεν Μπέρκοφ.

23.3.2021 – Σήμερα οι φιλοξενούμενοι της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας Β΄ δημοτικού του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου ( Δ.Ε.Σ. )

24.3.2021 – Σήμερα οι φιλοξενούμενοι μας παρακολούθησαν την σπάνια ταινία   << ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1821 >>

3.4.2021 – Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Στήριξης κα Αναστασία Τσιακάλου, απέστειλε στο γηροκομείο μας, τεράστια ποσότητα υλικών όπως λεπτομερώς περιγράφονται παρακάτω, για τις επισιτιστικές και λοιπές λειτουργικές ανάγκες των φιλοξενούμενων μας :

 • 300 κιλά όσπρια
 • 100 κιλά ρύζι
 • 30 τεμ. φρυγανιές
 • 48 τεμ. μαρμελάδα
 • 20 τεμ. μέλι
 • 73 κιλά μακαρόνια
 • 50 τεμ. Γάλα Νουνού
 • 50 τεμ. ντοματάκια
 • 60 τεμ. Κορν Φλέΐκς
 • 60 τεμ. οδοντόκρεμες
 • 60 τεμ. αφρόλουτρο
 • 50 τεμ. χαρτοπετσέτες
 • 720 τεμ. Ρολλά υγείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Πρόεδρο του κα Αναστασία Τσιακάλου για το αμέριστο ενδιαφέρον και συνεχή στήριξη τους προς το Ίδρυμα μας, Ευχόμαστε να έχουν τον Θεό βοηθό και προστάτη στο σημαντικό Κοινωνικό έργο τους.

4.4.2021 – Σήμερα οι φιλοξενούμενοι της ‘Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’ παρακολούθησαν την ζωή ενός Εθνικού Ευεργέτη. Πρόκειται για την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στη Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

7.5.2021 – Υπό συνθήκες αποκλεισμού λόγω της πανδημίας, γιόρτασαν οι φιλοξενούμενοι μας, το γεύμα Αγάπης την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, παρουσία του προσωπικού, της Διεύθυνσης, του ιατρού κ. Γ. Χρυσοβερίδη και του Προέδρου κ. Ι. Κεσκίνογλου. Μετά από μία σύντομη ομιλία του Προέδρου, μοιράστηκαν τα κόκκινα αυγά τα οποία τσούγκρισαν μεταξύ τους, δώρα από σοκολατένια αυγά ( προσφορά της σοκολατοποιίας OSCAR ) και το γεύμα ( κεμπάπ με διάφορα συνοδευτικά ) υπό τον ήχο εύθυμης μουσικής, στην αίθουσα δεξιώσεων του Ιδρύματος. «Χριστός Ανέστη!» και  «Χρόνια Πολλά!», με την ελπίδα σύντομα να γιορτάζουμε όλοι μαζί.