Εκδηλώσεις – Επισκέψεις – Γεγονότα στο Γηροκομείο μας Φεβρουάριος 2016 – Φεβρουάριος 2017

11/02/2016 – Επίσκεψη από τα μέλη του ΚΑΠΗ Γλυφάδας συνοδεία χορευτικού ομίλου.

27/02/2016 – Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στο εκκλησάκι του γηροκομείου μας με την ευκαιρία του Εορτασμού του ΣΤΕΦΑΝΟΥ του ΓΗΡΟΚΟΜΟΥ Προστάτη Αγίου του Γηροκομείου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.κ. ΙΩΣΗΦ. Επίσκεψη των μελών της Αδελφότητος Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος ‘Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ’ και παράθεση γεύματος σε γηροκομούμενους, εργαζόμενους και επισκέπτες με δαπάνη από τον κο Κ. ΤΟΓΡΙΔΗ.

5/3/2016 – Αποκριάτικη γιορτή του προσωπικού, παρουσία μελών των οικογενειών τους, διοικητικών και λοιπών προσκεκλημένων. Εντυπωσιακές μεταμφιέσεις εργαζομένων αλλά και γηροκομούμενων. Γλέντι, χορός μέχρι των πρώτων πρωινών ωρών. Πλουσιότατο δείπνο όπως κάθε χρόνο.

9/3/2016 – Αποκριάτικη γιορτή των μελών του εθελοντικού σώματος κυριών του γηροκομείου μας. Μεταμφιέσεις, γλέντι, χορός και τραγούδι που προσέφεραν χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Μεγάλη επιτυχία όπως κάθε χρονιά.

12/3/2016 – Επίσκεψη από την Κωνσταντινούπολη από τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Πέρα.

18/3/2016  –  Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους υπέρ υγείας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΑΣΤΣΙΟΓΛΟΥ Μεγάλης Ευεργέτιδας του γηροκομείου και στη μνήμη του αειμνήστου συζύγου της ΘΕΟΔΩΡΟΥ επίσης Μεγάλου Ευεργέτη της Εστίας.

19/3/2016 – Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι μας και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΑΣΤΣΙΟΓΛΟΥ Μεγάλου Ευεργέτη της Εστίας.

27/3/2016 – Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι μας και αρτοκλασία με δαπάνη της Ιατρού κας ΛΥΔΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΜΟΥΖΑΚΑ. Στη συνέχεια η κα Παρασκευή Μπάρκα με το επιτελείο της από το Κομμωτήριο AVIOLET από το Ψυχικό προσέφεραν δωρεάν κούρεμα και χτένισμα στους τροφίμους του γηροκομείου μας.

1/4/2016 – Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη ΘΩΜΑ και ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΟΔΙΑΔΗ Μεγάλων Ευεργετών της Εστίας.

15/4/2016 –  Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως. προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ εκλεκτού Μέλους της Εστίας και Μέλους της Επιτροπής Ανέγερσης-Εξοπλισμού και Λειτουργίας του γηροκομείου.

15/4/2016 – Το απόγευμα τελέσθηκε στο εκκλησάκι μας η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην οποία όλοι οι εκκλησιαζόμενοι έψαλλαν τους ύμνους με ιδιαίτερη συγκίνηση.

8/5/2016 –  Πασχαλινό ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας προς τιμήν των γηροκομουμένων, των εργαζομένων αλλά και των μελών των οικογενειών τους. Παρακάθισαν μέλη της Εστίας, πρώην διοικητικοί κ.α. Ακολούθησε γλέντι, χορός και τραγούδι μέχρι αργά το απόγευμα.

12/5/2016 – Πασχαλινή γιορτή των μελών του Εθελοντικού Σώματος κυριών, το γνωστό “Τσούγκρισμα Αυγού” παρουσία προσκεκλημένων και εργαζομένων. Εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης που οφείλεται στο μεράκι και την φροντίδα των άξιων εθελοντριών κυριών μας.

19/5/2016  –  Επίσκεψη από τις κυρίες του Συλλόγου Ιμβρίων.

20/5/2016 – Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΙΠΙΤΣΗ Μεγάλου Ευεργέτη της Εστίας.

24/5/2016 –  Μουσικό Συγκρότημα Τζαβέλα με παραδοσιακά τραγούδια.

25/5/2016 – Επίσκεψη από τις κυρίες του Συλλόγου Ζαππίδων.

8/6/2016 – Μεσημεριανή βόλτα στο εξοχικό παραλιακό κεντράκι ΚΑΛΥΨΩ σε Ανάβυσσο.

15/6/2016  –  Εκδρομούλα σε Ανάβυσσο με γεύμα σε εξοχική Ταβέρνα ‘Ο ΜΥΘΟΣ’ χωρίς την οικονομική επιβάρυνση της Εστίας.

7/7/2016  –  Επίσκεψη στο γηροκομείο της κας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ Βουλευτού Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την ενημέρωσή της και συνεργατών της για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στα πλαίσια ενημέρωσης στελεχών της Ν. Δημοκρατίας.

13/7/2016  –  Επίσκεψη στο γηροκομείο από τα Μέλη του Χορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου Αναβύσσου που προσέφεραν ρεσιτάλ ελληνικών παραδοσιακών χορών με τοπικές ενδυμασίες και τραγούδια. Κάθε χρονιά και καλλίτερη η εμφάνισή τους.

16/9/2016 – ΒΡΑΔΥΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ. Επετειακή βραδιά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας του γηροκομείου μας. Στο θαυμάσιο διακοσμημένο κήπο και στο υπαίθριο χώρο που κατακλύσθηκε από επισκέπτες, πρώην διοικητικούς, πρώην εργαζομένους, εκπροσώπους αδελφών κωνσταντινοπολίτικων σωματείων, εκπροσώπους αρχών κ.α. Εκπροσώπηση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο ΝΑΖΗΑΝΖΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΗΤΟ. Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. της Εστίας κου Ι. Κεσκίνογλου, ομιλία του Πατριαρχικού Εκπροσώπου, ομιλία του Προέδρου της ΑΕΚ και τέλος ομιλία του κου Γ. ΠΑΠΑΛΙΑΡΗ, Προέδρου των Κοινοτήτων Μεγάλου Ρεύματος και Σταυροδρομίου, αφιχθέντος προς τούτο από την Πόλη. Την όλη βραδιά πλαισίωσε ζωντανή ορχήστρα και δημοφιλείς τραγουδιστές που σκόρπισαν το κέφι και κράτησαν συντροφιά στους εκατοντάδες επισκέπτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το γευστικό μενού της βραδιάς κάλυψε με δαπάνη της η Αδελφότητα Μεγάλου Ρεύματος ‘Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ’ καθώς και οι Κοινότητες του Βοσπόρου. Υπήρξε λαχειοφόρος αγορά και η βραδιά έκλεισε με πυροτεχνήματα που φώτισαν τον φθινοπωρινό ουρανό. Η όλη εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία που θα μείνει στις καρδιές όλων.

11/11/2016 – Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κων/πόλεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους προς τιμήν της κας ΘΑΛΕΙΑΣ ΣΙΔΕΡΙΔΟΥ Μεγάλης Ευεργέτιδας της Εστίας, της κας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥ Μεγάλης Δωρήτριας της Εστίας.

Και στη μνήμη των αειμνήστων : ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΔΕΡΙΔΟΥ Μεγάλου Ευεργέτου της Εστίας και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥ συζύγου της κας Ευαγγελίας Πανάγου.

17/11/2016 –  Μουσικό πρωινό με τον Τροβαδούρο κο Γιάννη Καραμάνο με δαπάνη κας Τ. Γρηγοριάδου που σκόρπισε χαρά με τα παλιά και καινούργια του τραγούδια συνοδεία κιθάρας.

2, 3 και 4/12/2016  –  Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ. Τριήμερη διοργάνωση από τις κυρίες μέλη του Εθελοντικού Σώματος του γηροκομείου. Στη διάρκεια του πολύς κόσμος το επισκέφθηκε, έκανε τα ψώνια του και έτσι βοήθησε και υλικά το έργο του γηροκομείου μας. Ξεχωριστή η συμβολή των μελών της Αδελφότητος Μεγάλου Ρεύματος ‘Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ’ και των μελών του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων Κων/πόλεως με την μέριμνα της κας Μαρούκη. Η εκδήλωση σημείωσε εισπρακτική επιτυχία, οφειλόμενη στη άρτια οργάνωση, στα εκλεκτά είδη και δώρα που διατίθεντο και στην καλαίσθητη διακόσμηση των χώρων.

11/12/2016  –  Επίσκεψη από τα μέλη της Ομάδας Ελληνικών Χορών του Συλλόγου των Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς σε εξαιρετική χορογραφία. Εκδήλωση που έγινε με την φροντίδα της κας Μάρθας Σαμαρά και του κου Ν. Κόλμαν Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής Μωραΐτη στο Π. Ψυχικό.  Ένα δίωρο που σκόρπισε χαρά και ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

14/12/2016  –  Απογευματινό μουσικοχορευτικό τρίωρο από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Νήσου Χάλκης Κων/πόλεως ‘Ο Άγιος Νικόλαος’. Ιδιαίτερα χαρούμενο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα για επισκέπτες, εργαζόμενους και γηροκομούμενους. Το Δ.Σ. του Συλλόγου προσέφερε δώρα στους ενοίκους μας καθώς και διάφορα τρόφιμα.

17/12/2016 – Εξαιρετικά προσεγμένη μουσική εκδήλωση από την χορωδία και τα μέλη του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ‘ΕΚΦΡΑΣΙΣ’.

20/12/2016 –  Επίσκεψη από τα μέλη του Α. ΚΑΠΗ Αλίμου για κουβεντούλα και ανταλλαγή αναμνήσεων.

21/12/2016 –  Επίσκεψη από τα μέλη του Γ. ΚΑΠΗ Αλίμου.

22/12/2016  –  Επίσκεψη από τα παιδιά του Παιδικού Πανεπιστημίου στο Λαγονήσι για τα κάλαντα προς τους ενοίκους μας, όπως κάθε χρόνο με διανομή καρτών κλπ.

27/12/2016  –  Μουσικοχορευτικό απογευματινό με τα μέλη του Συλλόγου ‘Αγία Ειρήνη’ από την Π. Φώκαια που σκόρπισε συγκίνηση σε όλους. Κάθε χρονιά και με περισσότερο κέφι, χαρά και τραγούδι.

28/12/2016 – Επίσκεψη Ομάδας Εθελοντών από την ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.

Ομάδα εθελοντών της Οι.Ομ.Κω. υπό την αιγίδα του κ. Δημητρίου Φραντζή, επισκέφτηκε το γηροκομείο μας για κάλαντα και τραγούδια. Το Δ.Σ. της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημήτρη Φραντζή και τους εθελοντές, που επέλεξαν να ψυχαγωγήσουν τους γηροκομούμενους, την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και να επιδείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους στην τρίτη ηλικία.

15/1/2017  –  Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του γηροκομείου μας, των εργαζομένων, των γηροκομούμενων, εθελοντριών κυριών, πρώην διοικητικών και εκπροσώπων των αδελφών Κων/κων σωματείων ως και εκπροσώπων του πολίτικου τύπου. Διανομή δώρων σε ενοίκους μας και αναμνηστικών σε τυχερούς της ημέρας. Μουσικοχορευτική εκδήλωση που κάθε χρόνο σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

18/1/2017 – Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση των μελών του Εθελοντικού Σώματος κυριών με μουσική και χορό. Άγιος Βασίλης να προσφέρει δώρα και χαρά σε όλους, γηροκομούμενους, μέλη του προσωπικού και λοιπούς καλεσμένους.

22/1/2017 – Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τραγούδι, χορό και σκετσάκια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο από τους εθελοντές του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Ιδιαίτερη εντύπωση για όλους όσοι την παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε αυτήν την ωραία και πρωτότυπη εορτή.