Εκδηλώσεις – Επισκέψεις – Γεγονότα στο Γηροκομείο μας (Φεβρουάριος 2017 – Φεβρουάριος 2018)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

18/02/2017 – Αποκριάτικη γιορτή του προσωπικού με δείπνο και μουσική παρουσία μελών των οικογενειών τους, διοικητικών, εθελοντριών και λοιπών προσκεκλημένων. Πλουσιότατο μενού όπως κάθε χρόνο. Γλέντι και χορός μέχρι των πρώτων πρωινών ωρών.

21/02/2017 – Αποκριάτικο απογευματινό πάρτυ των μελών του εθελοντικού σώματος κυριών του γηροκομείου μας. Μεταμφιέσεις, γλέντι με μουσική και χορό που προσέφεραν χαρά στους παρευρισκόμενους. Ιδιαίτερη επιτυχία της εκδήλωσης.

25/2/2017 – Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι μας στη μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ του ΓΗΡΟΚΟΜΟΥ (προστάτη του γηροκομείου) σε κατανυκτική ατμόσφαιρα. Κατόπιν παράθεση γεύματος σε όλους από το Δ.Σ.

14/3/2017 – Ανοιξιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα Μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Π. Φώκαιας “Η Αγ. Ειρήνη” .

24/3/2017  –  Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στο εκκλησάκι μας από τα μέλη της Αδελφότητας Μεγάλου Ρεύματος Κων/λης “Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ”.

7/4/2017 – Επίσκεψη μαθητών της 5ης τάξης του Δημοτικού από το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο της Π. Φώκαιας.

22/4/2017 – Πασχαλινό ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ  από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας προς τιμήν των γηροκομουμένων, των εργαζομένων αλλά και των μελών των οικογενειών τους. Παρακάθισαν μέλη της Εστίας, πρώην διοικητικοί κ.α. Ακολούθησε γλέντι, χορός και τραγούδι μέχρι αργά το απόγευμα.

26/4/2017 – Πασχαλινή γιορτή των μελών του Εθελοντικού Σώματος κυριών, το γνωστό “Τσούγκρισμα Αυγού” παρουσία προσκεκλημένων και εργαζομένων. Εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης που οφείλεται στο μεράκι και την φροντίδα των άξιων εθελοντριών κυριών μας.

19/5/2017  –  Μουσικοχορευτικό πρωινό από κυρίες που χόρεψαν λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς με την ευγενική χορηγία της κας Τ. Γρηγοριάδου.

22/5/2017 – Επίσκεψη από τις κυρίες του Συλλόγου Ζαππίδων.

24/5/2017 –  Χορευτική εκδήλωση από τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εκτελωνιστών Δήμου Αλίμου .

7/6/2017 – Με την φροντίδα της κας Γιάννας Τσούνη, εργαζόμενης στο γηροκομείο, πραγματοποιήθηκε εκδρομούλα στη περιοχή Μαύρο Λιθάρι. Οι συμμετέχοντες γηροκομούμενοι απόλαυσαν καφέ, παγωτά και αναψυκτικά στην παραλία προσφορά των ιδιοκτητών του αναψυκτηρίου. Πρωτοβουλία που έδωσε μεγάλη χαρά και αισιοδοξία στους γηροκομούμενους μας.

9/6/2017  –  Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Κων/λεως προσέφεραν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Εστίας Kων/λεως αείμνηστης ΛΩΞΑΝΔΡΑΣ ΤΑΣΤΣΙΟΓΛΟΥ και του συζύγου της Θεοδώρου.

22/6/2017  Εκδρομούλα στο παραλιακό εξοχικό κέντρο “Καλυψώ” στη Σαρωνίδα με θέα το γαλάζιο της θάλασσας με προσφορά μεζέδων και αναψυκτικών.

23/6/2017 – Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Κων/λεως παρέθεσαν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη του αειμνήστου Γιάννη Βλαστού, Μέλους της Εστίας και εκ των πρωτεργατών δημιουργίας του γηροκομείου, διατελέσαντος Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. επί σειρά ετών.

24/6/2017 – Επίσκεψη στο γηροκομείο των μελών του εν Ελλάδι Συλλόγου Ζωγραφιωτών με χορευτική εκδήλωση των μελών του Συλλόγου των Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη. Θέαμα που προκάλεσε τον θαυμασμό όλων όσων το παρακολούθησαν.

12/7/2017 –  Μεσημεριανό καλοκαιρινό γεύμα στο εστιατόριο LEZZET στην Ανάβυσσό με εκλεκτά εδέσματα που γεύτηκαν οι γηροκομούμενοι με την χορηγία του κου Ι. Καραγιαννόπουλου, Γεν. Γραμμ. του Δ.Σ. της Εστίας Κων/λεως. Στους γηροκομούμενους με αδυναμία μετακίνησης τους προσφέρθηκε το αυτό γεύμα στο γηροκομείο.

15/9/2017 – ΒΡΑΔΥΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ. Στον θαυμάσια διακοσμημένο κήπο και στον υπαίθριο χώρο που κατακλίσθηκε από επισκέπτες, εργαζόμενους, γηροκομούμενους, διοικητικούς, εκπροσώπους αρχών και αδελφών κωνσταντινουπολίτικων σωματείων ως και εκπροσώπους του πολίτικου τύπου γιορτάσθηκε, όπως κάθε χρόνο με λαμπρότητα η βραδυά αυτή. Εκπροσώπηση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟ. Ομιλία του Αγίου Μεσογαίας με διαβίβαση ευχών του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Κων/λεως κο Γιάννη Κεσκίνογλου με αναφορά στα πεπραγμένα της χρονιάς. Την όλη βραδυά πλαισίωσε ζωντανή ορχήστρα με δημοφιλείς τραγουδιστές που σκόρπισαν κέφι και κράτησαν συντροφιά στους εκατοντάδες επισκέπτες μέχρι τα ξημερώματα. Γευστικά μενού από πολίτικα εδέσματα και μεζέδες και λαχειοφόρος αγορά. Πολλοί και εκλεκτοί χορηγοί της βραδυάς και δωροθέτες.  Η όλη εκδήλωση σημείωσε θαυμαστή επιτυχία που θα μείνει στις καρδιές όλων.

29/9/2017 – Επίσκεψη στο γηροκομείο από ομάδα ενοριτών από τον Ι.Ναό Αγ. Τριάδος Ελληνικού με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεράσιμο Λειβαδάρο που προσκόμισαν και τρόφιμα και κράτησαν συντροφιά στους φιλοξενούμενους μας. Μια ξεχωριστή εκδήλωση αγάπης και φιλανθρωπίας που θα μείνει στις καρδιές όλων.

1/10/2017 – Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κων/λεως διοργάνωσαν γιορτή προς τιμήν των γηροκομουμένων και εργαζομένων με γεύμα συνοδεία μελωδίας και τραγουδιών. Κέφι και χορός για ώρες. Η δεξίωση και η γιορτή έγινε πρώτη φορά στο γηροκομείο στα χρονικά λειτουργίας του και σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία.

15/11/2017 – Μουσικό απόγευμα με ρεσιτάλ βιολιού από την κα Λουμινίτσα Μακαμπέι που διοργανώθηκε για πρώτη φορά και άφησε μουσικές αναμνήσεις.

19/11/2017 – Φθινοπωρινό γεύμα στο εστιατόριο LEZZET στην Ανάβυσσο προσφορά του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Ποσειδών” (Τουρκολίμανο Π. Φώκαιας) με εκλεκτά εδέσματα συνοδεία μουσικής και χορού. Στους γηροκομούμενους με αδυναμία μετακίνησης προσφέρθηκε το ίδιο γεύμα στον χώρο τους.

24/11/2017 – Επίσκεψη στο γηροκομείο πραγματοποίησε η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στη Αθήνα-Πειραιά κα ΟΥΑ ΥΑΖΑR, συνοδευόμενη από καλλιτεχνικό συγκρότημα για να γνωρίσει και προσφέρει ψυχαγωγία στους φιλοξενούμενους Πολίτες και το προσωπικό που τους φροντίζει. Ξενάγηση στους χώρους του γηροκομείου, χαιρετισμός στους παρευρισκόμενους και ακολούθησε το μουσικό σύνολο το οποίο με αλησμόνητα ελληνικά και τουρκικά τραγούδια διασκέδασε όλους τους παρευρισκόμενους. Ένα ευχάριστο απόγευμα για όλους όσοι παρευρέθηκαν.

1, 2 και 3/12/2017  –  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ. Τριήμερη διοργάνωση από τις κυρίες μέλη του Εθελοντικού Σώματος του γηροκομείου. Στη διάρκεια του πολύς κόσμος το επισκέφθηκε, έκανε τα ψώνια του και έτσι βοήθησε και υλικά το έργο του γηροκομείου μας. Ξεχωριστή η συμβολή των μελών της Αδελφότητος Μεγάλου Ρεύματος ‘Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ’. Η εκδήλωση σημείωσε εισπρακτική επιτυχία, οφειλόμενη στη άρτια οργάνωση, στα εκλεκτά είδη και δώρα που διατίθεντο και στην καλαίσθητη διακόσμηση των χώρων.

20/12/2017  –  Δεύτερο απογευματινό μουσικό ρεσιτάλ βιολιού από την κα Μακαμπέι βιρτουόζο του βιολιού που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

21/12/2017  –   Μουσικό απόγευμα από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Νήσου Χάλκης Κων/πόλεως ‘Ο Άγιος Νικόλαος’ που κάθε χρόνο τέτοια εποχή σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χορό. Το Δ.Σ. του Συλλόγου προσέφερε δώρα στους φιλοξενούμενους μας.

22/12/2017  –  Μουσική εκδήλωση από μαθητές Λυκείου με την επιμέλεια της κας Α. Τσιακάλου από την Κοινωνική Στήριξη.

23/12/2017  –  Θεία Λειτουργία ενόψει εορτών των Χριστουγέννων στο εκκλησάκι μας την οποία παρακολούθησαν οι γηροκομούμενοι σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.

28/12/2017  –  Επίσκεψη στο γηροκομείο της Ομάδας των Εθελοντών από την ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ για ψυχαγώγηση φιλοξενουμένων και εργαζομένων την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για να επιδείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα άτομα της τρίτης ηλικίας

4/1/2018  –  Επίσκεψη στο γηροκομείο των κυριών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρωνίδας.

14/1/2018  –  Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Κων/λεως παρέθεσαν γεύμα στους γηροκομούμενους στη μνήμη της αείμνηστης Αικατερίνης Καραγιαννοπούλου, μητέρας του κου Ιωάννη Καραγιαννόπουλου Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ.

Το απόγευμα της αυτής ημέρα έγινε η γιορτή κοπής της βασιλόπιτας. Σε αυτήν προσήλθαν εκπρόσωποι αρχών, αδελφών κωνσταντινουπολίτικων σωματείων, πολίτικου τύπου και πλήθους κόσμου που κατέκλυσαν τις δύο αίθουσες εισόδου και εκδηλώσεων του γηροκομείου. Η εκδήλωση άρχισε με κάλαντα από την εθελοντική ομάδα Ρωμιών Πράξις υπό την φροντίδα της κας Κόβη που έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στην όλη εκδήλωση. Έγινε προσφώνηση των παρευρισκομένων και ακολούθως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας κος Γιάννης Κεσκίνογλου χαιρέτησε το κοινό απευθύνοντας ευχές και ευχαριστίες προς όλους. Ακολούθησε το κόψιμο της πίτας, μοιράστηκαν φλουριά στους τυχερούς και η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορό και τραγούδι. Άριστες οι εντυπώσεις όλων.

21/1/2018  –  Κοπή βασιλόπιτας από τα μέλη της Λέσχης Φουσκωτών «ο ΙΑΣΩΝ». Προσφορά δώρων, ψυχαγωγία, ζωντάνια και χαρά στους γηροκομούμενους μας. Διανομή αφρώδους οίνου που είχαν προσκομίσει οι επισκέπτες μας. Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο πρωινό που άφησε γλυκιές αναμνήσεις.

24/1/2018  –  Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας από τα μέλη του Εθελοντικού Σώματος κυριών της Εστίας. Κάλαντα, Άγιος Βασίλης που πρόσφερε  δώρα σε φιλοξενούμενους μας και μετά διασκέδαση όλων για δίωρο. Όπως κάθε φορά η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία οφειλόμενη στο ενδιαφέρον των δραστήριων εθελοντριών μας.

26/1/2018  –  Η πρώτη Θεία Λειτουργία για την τρέχουσα χρονιά.