Επίσκεψη της Α.Θ.Π. στο Γηροκομείο μας.

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, το Γηροκομείο μας, με την επίσκεψη του Παναγιότατου, έζησε ιστορικές και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς, αγαλλίασης και ενθουσιασμού. Οι φιλοξενούμενοι, οι εργαζόμενοι, το Σώμα των εθελοντριών, η Διεύθυνση και η Διοίκηση ένιωσαν υπερήφανοι και πανευτυχείς που μετά από 32 χρόνια λειτουργίας του γηροκομείου, είχαν την τύχη να δουν το Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο  δίπλα τους, να τους ευλογεί και να τους προσφέρει αναμνηστικά δώρα.

Τον Παναγιότατο και την συνοδεία αυτού ,που αποτελείτο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, τον Μέγα Αρχιδιάκονο κ. Θεόδωρο , κ.α. υποδέχτηκαν οι Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο Πρόεδρος της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως κ. Γιάννης Κεσκίνογλου.

Ο κ. Κεσκίνογλου με την Διευθύντρια κα Βακοντίου, ως οικοδεσπότες, ξενάγησαν  την Α.Θ.Π. και την ακολουθία της, στο εκκλησάκι του γηροκομείου, στους κοιτώνες  των φιλοξενουμένων όπου με μεγάλη στοργή, υπομονή ,ενδιαφέρον, αγάπη και ταπεινότητα, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συνομίλησε με τους κλινήρεις υπερήλικες, τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκε να έχουν την υγεία τους με προστάτη τον Χριστό.

Οι κατ’ ανάγκη, λίγοι προσκεκλημένοι που παρευρέθησαν στην Κεντρική αίθουσα του γηροκομείου, ανέμεναν με υπομονή την είσοδο του Πατριάρχη. Στην τελετή υποδοχής, τον λόγο έλαβε ο κ. Κεσκίνογλου ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορικής σημασίας επίσκεψη του Πατριάρχη τον οποίο ευχαρίστησε δεόντως, στην γενικότερη κατάσταση του γηροκομείου και στην αθρόα εκδήλωση φιλανθρωπίας και στήριξης προς την Εστία Κωνσταντινουπόλεως. Στην συνέχεια, κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιότατο κ. Νικόλαο, ο οποίος με την σειρά του αναφέρθηκε στο μέγεθος της  δίψας και του πόθου που είχε, σύσσωμη η οικογένεια  της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως, για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και την αίσια κατάληξη της. Τέλος, τον λόγο έλαβε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, με αναφορά στην ιστορία  ίδρυσης της Εστίας, κατασκευής του γηροκομείου, επιτυχούς λειτουργίας του, όπου απένειμε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την υποδειγματική πορεία του Ιδρύματος.

Στην συνέχεια αντηλλάγησαν δώρα.

Μετά το κέρασμα, οι παρευρισκόμενοι πλησίασαν τον Πατριάρχη για να εισπράξουν ευχές και την ευλογία του. Παρόλη την δικαιολογημένη κούραση του, ο Παναγιότατος επέλεξε να επανέλθει στους κοιτώνες και στους υπόλοιπους χώρους  του γηροκομείου, για να ολοκληρώσει πλήρως την περιήγηση και να αποθηκεύσει στην μνήμη του την εικόνα του γηροκομείου μας. Μας αποχαιρέτισε μετά από 90’ παραμονής του, περιχαρής και ικανοποιημένος, ενώ σκόρπισε στο γηροκομείο μας ανεπανάληπτες στιγμές δέους, ευλογίας, συγκίνησης, χαράς και αισιοδοξίας. Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, θα παραμείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων, ως  <Ιστορικό  Γεγονός>  του γηροκομείου μας.

Επίσκεψη της Α.Θ.Π. στο Γηροκομείο μας