Συνοπτικός απολογισμός πεπραγμένων Ιούνιος 2021 – Μάρτιος 2022

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
της ΕΣΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

ΕΣΤΙΑ και ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

 • Έγινε η εισαγωγή στο γηροκομείο 4 ατόμων.
 • Έφυγαν από τη ζωή 9 γηροκομούμενοι.
 • Έφυγαν από τη ζωή οι: Ιωσήφ Κωνσταντινίδης και Απόστολος Μακρίδης, επίλεκτα Μέλη του σωματείου μας.
 • 2  άτομα έγιναν από Πάρεδρα Τακτικά Μέλη της Εστίας.
 • Μία νοσηλεύτρια είναι σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού της.
 • Προσελήφθη μία νοσηλεύτρια.
 • Απονεμήθηκαν οι ακόλουθες τιμητικές διακρίσεις:

Η ΑΙΓΕΑΣ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου του κου ΑΘ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ανακηρύχθηκε Μεγάλη Ευεργέτιδα της Εστίας καθότι προ διετίας με την χορηγία ποσού 70.000,00 ευρώ ανακατασκευάσθηκαν εξ ολοκλήρου τα μπάνια και ανακαινίσθηκαν πλήρως τα  δωμάτια που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου του γηροκομείου.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ του κου ΔΙΑΜ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ανακηρύχθηκε Μεγάλος Δωρητής της Εστίας καθότι προσέφερε 20 καινούργια  σύγχρονα ηλεκτροκίνητα κρεβάτια με τα αντίστοιχα στρώματα τους (για αντικατάσταση παλαιών) που βρίσκονται στα δωμάτια στο ισόγειο του κτιρίου του γηροκομείου.

Δημήτριος Στεφανίδης με διαθήκη του κατέλειπε στην Εστία το διαμέρισμα του σε Π. Φάληρο σε 3ο ορ. πολυκατοικίας στην γωνία των οδών Τερψιχόρης 12 και Μουσών προσόψεως γωνιακό επιφανείας μ.τ.: 126 και αντικειμενικής αξίας: 200.000,00 ευρώ καθώς και το ποσό των 15.000,00 ευρώ και ανακηρύχθηκε Μεγάλος Ευεργέτης μετά θάνατον της Εστίας.

Άντζελα Κλάρκ-Βασσίλ (ANGELA CLARK-VASSIL) με διαθήκη της κατέλειπε στην Εστία το διαμέρισμα της στην Φλόριντα ΗΠΑ με σκοπό την πώληση του και την προσφορά του τιμήματος πώλησης στην Εστία ποσού 200.000,00 Δολλ. ΗΠΑ και ανακηρύχθηκε Μεγάλη Ευεργέτιδα μετά θάνατον της Εστίας. Ο σύζυγος της Θεολόγος Βασιλειάδης το έτος 2007 είχε προσφέρει εν ζωή στο γηροκομείο μας το ποσό των 50.000,00 Δολλ. ΗΠΑ και είχε ανακηρυχθεί Μεγάλος Ευεργέτης της Εστίας.

Χρήστος Δημητριάδης κατέλειπε με διαθήκη του στην Εστία ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι στην γωνία των οδών Φιλολάου 60 και Φορμίωνος στον 1ο ορ. επιφ. μ.τ.: 69, προ ετών, ως επικαρπία της κας Καλλιόπης Σταυρίδου και ψιλή κυριότητα στην Εστία. Ανακηρύχθηκε Μεγάλος Δωρητής μετά θάνατο της Εστίας.

Καλλιόπη Σταυρίδου με τον θάνατον της προ έτους το ως άνω διαμέρισμα περιήλθε στην πλήρη κυριότητα του σωματείου μας και έτσι η εκλιπούσα ανακηρύχθηκε Μεγάλη Δωρήτρια μετά θάνατον της Εστίας.

 • Λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και του αποκλεισμού του γηροκομείου δεν υπήρξαν εκδηλώσεις-επισκέψεις στο γηροκομείο κλπ. Ομοίως δεν έγιναν έξοδοι από αυτό για την πραγματοποίηση εκδρομών κλπ. Όπως δεν έγιναν θείες λειτουργίες και μνημόσυνα. Στα δοθέντα γεύματα στη μνήμη δεν ήταν δυνατόν να προσέλθουν άτομα λόγω ιατρικών οδηγιών και πρωτοκόλλων από τον ΕΟΔΥ.
 • Το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τον αποκλεισμό επισκέψεων συγγενών και φίλων των γηροκομουμένων, λόγω πρωτοκόλλου από τον ΕΟΔΥ, ενεργοποίησε σύστημα οπτικοακουστικής επικοινωνίας με τους οικείους των φιλοξενουμένων μας σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, το οποίο στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.
 • Στον καιρό της διετούς πανδημίας για την ψυχαγωγία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των φιλοξενουμένων μας υπήρξαν κινηματογραφικές προβολές ελληνικών και ξένων ταινιών, οι οποίες προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των γηροκομουμένων μας.
 • Μεγάλος αριθμός ιδιωτών, φορέων, εταιρειών, συλλόγων, ιδρυμάτων, σωματείων και χορηγών προσέφεραν σημαντικές ποσότητες τροφίμων καθώς και αναλωσίμων υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση των αναγκών μας.
 • Κλιμάκια από τον ΕΟΔΥ και άλλες υγειονομικές υπηρεσίες επισκέφθηκαν το γηροκομείο για επιθεωρήσεις, οι οποίες απέδειξαν τα άρτιο και υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών διαβίωσης, σίτισης, περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής στήριξης των διαβιούντων σε αυτό.
 • Οι εργαζόμενοι και οι γηροκομούμενοι υποβλήθηκαν στις τρείς δόσεις εμβολιασμού με βάση το σχετικό πρωτόκολλο.
 • Τέλος συνεχίσθηκε ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας μας και άμεσα συμπληρώνεται με κάθε είδους κείμενα, φωτογραφίες, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, επισκέψεις, προσφορές κ.α. στο γηροκομείο μας. Η δε σελίδα μας στο κοινωνικό δίκτυο (FACEBOOK) έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά το έργο και την προβολή της Εστίας.