Ψυχοκοινωνική Δραστηριότητα σε Γηροκομείο

Σε συνέχεια των ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στο Γηροκομείο από το 2006 είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε όχι μόνο την διάθεση μας για την διεύρυνση αυτών αλλά και την μέχρι τώρα προσπάθεια μας.

 

Στην πολυπληθή ομάδα τραγουδιού, στην ζωηρή ομάδα παιχνιδιού, στην θεραπευτική ομάδα της νοητικής ενδυνάμωσης για ασθενείς με άνοια και υγιείς ηλικιωμένους, προστέθηκαν η ομάδα παραμυθιού και η ομάδα επικαιρότητας.

 

Οι δύο τελευταίες ομάδες ξεκίνησαν με 3-4 μέλη τον Οκτώβριο του 2010 και σήμερα αγγίζουν τα 12, ποσοστό επιτυχίας που περιμέναμε με αγωνία. Στις νέες αυτές δραστηριότητες οι ένοικοι έχουν τη δυνατότητα να εξασκούν τη δημιουργικότητα τους, την ικανότητα τους να φτιάχνουν κάτι καινούριο δηλαδή και όχι να μένουν παθητικοί και αδρανείς στα εξωτερικά ερεθίσματα.

 

Στόχος μας  είναι η ολιστική κινητοποίηση τους, μία κινητοποίηση που θα τους σηκώσει από τα κρεβάτια, θα τους ενώσει, θα τους δώσει τη δυνατότητα να φανταστούν, να πλάσουν, να σκεφτούν, να διαφωνήσουν και να ζήσουν.

 

Τέλος, συνεχίζεται η συνεργασία μας με το Gestalt Foundation και στο πλαίσιο αυτό ψυχοθεραπευτές  εκπαιδεύονται και πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στο γραφείο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Επιπλέον, εμπιστευτήκαμε τις εναλλακτικές θεραπείες και ξεκινήσαμε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Ρεφλεξολογίας. Έτσι μας επισκέπτεται μία επαγγελματίας Ρεφλεξολόγος που εφαρμόζει θεραπείες σε εβδομαδιαία απογευματινή βάση.

Ο αριθμός των ενοίκων που απολαμβάνουν τις θεραπείες αυτές αυξάνεται συνεχώς.

 

Post Tagged with