9 Ιανουαρίου 2011 τίμηση μνήμης Φωτίου αρχιερέως και κοπή βασιλόπιτας

Για την ΕΣΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ και το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ η Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 ήταν μία ιδιαίτερη μέρα. Η εκδήλωση που έγινε στο Γηροκομείο είχε δύο μέρη.

 

Στο πρώτο μέρος: Τιμήθηκε η μνήμη του ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΦΩΤΙΟΥ και στο δεύτερο μέρος: Κόπηκε η Βασιλόπιτα.

 

Πλήθος προσκεκλημένων, εκπρόσωποι αδελφών κωνσταντινουπολίτικων σωματείων, Μέλη της Εστίας, Μέλη του Εθελοντικού Σώματος Κυριών και άλλοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και το χώρο υποδοχής. Παρόντα επίσης όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας.

 

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ εκπροσώπησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης ΠΡΟΙΚΟΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΣΗΦ. Παρέστη ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Ν. Ουζούνογλου και εκπρόσωποι της κωνσταντινουπολίτικης κοινότητας.

 

Ο χαιρετισμός έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εστίας κ. Ν. Βαξεβάνη ο οποίος σε ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στη προσωπικότητα και το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Ηρακλείας κυρού ΦΩΤΙΟΥ. Ο αοίδιμος Ιεράρχης με διαθήκη του κληροδότησε στο Γηροκομείο το προσωπικό του γραφείο-διαμέρισμα σε Ν. Σμύρνη και το σημαντικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων ΗΠΑ. Το Δ.Σ. της Εστίας και η Γενική Συνέλευση των Μελών της τον έχουν ανακηρύξει ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ μετά θάνατον σε ένδειξη αιώνιας τιμής και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του.

 

Ακολούθησε αρχιερατικό μνημόσυνο στο παρεκκλήσι του Γηροκομείου για την ανάπαυση της ψυχής του ΦΩΤΙΟΥ Αρχιερέως από τον Μητροπολίτη Προικονήσου κ. Ιωσήφ.

 

Μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου αποκάλυψε την αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα που έχει τοποθετηθεί πάνω από την είσοδο της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων του Γηροκομείου η οποία αναγράφει:

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

 

Και έτσι η αίθουσα αυτή ονομάζεται: ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΩΤΙΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ.

 

Στο δεύτερο μέρος: Κόπηκε η Βασιλόπιτα και σε σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ απήυθηνε λόγια χαρμόσυνα και επαινετικά για τους ενοίκους και τους επισκέπτες καθώς και για τους διοικούντες και εργαζόμενους στο Γηροκομείο.

 

Προσφέρθηκαν κομμάτια της βασιλόπιττας σε όλους τους παρευρισκόμενους και δύο φλουριά σε τυχερούς (ένα για ένοικο και ένα για επισκέπτη). Οι βασιλόπιττες ήταν προσφορά του κου ΣΤ. ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ από το Ζαχαροπλαστείο RIVIERA από το Π. Φάληρο και τα φαναράκια με σοκολάτες από τη Βιομηχανία OSCAR  του κου Δ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ. Τα Μέλη του Δ.Σ. της Εστίας προσέφεραν σε κάθε γηροκομούμενο από ένα χρήσιμο δωράκι με ευχές για τη Καινούργια Χρονιά.

 

Πριν από το τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Βαξεβάνης σε παρέμβαση του αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις των κου Κ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ δια του οποίου το Γηροκομείο έλαβε το ποσό των € 24.000,00 και της κας ΑΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ η οποία προσέφερε στην Εστία το διαμέρισμα της σε Χαϊδάρι αξίας € 33.000,00. Και τα δύο πρόσωπα έχουν ανακηρυχθεί πρόσφατα ως ΔΩΡΗΤΕΣ και τα ονόματα τους θα περιληφθούν σε μαρμάρινη πλάκα Δωρητών που βρίσκεται σε αίθουσα υποδοχής του Γηροκομείου.

 

Επίσης ο κος ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ προσφέρει για εγκατάσταση σε ταράτσα του Γηροκομείου φωτοβολταϊκά πάνελ αξίας € 50.000,00 για την εξοικονόμηση χρημάτων από τη κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, έργο που βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της τοποθέτησης του. Με τον τρόπο αυτό το Γηροκομείο καθίσταται φιλικό προς το περιβάλλον και φιλοδοξεί να γίνει το Πρώτο Πράσινο Γηροκομείο στην Ελλάδα.

 

Στους εξαιρετικά διακοσμημένους χώρους του Γηροκομείου υπήρχε και πλούσιος μπουφές για όλους τους προσκεκλημένους, εργαζομένους και ενοίκους. Όλοι πέρασαν θαυμάσια και ευχήθηκαν και του χρόνου να συναντηθούν και να γιορτάσουν και πάλι.

 

Post Tagged with