Εγκαταστάσεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η γενική κάλυψη του Γηροκομείου της ΕΣΤΙΑΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ είναι 2.227 τ.μ. εγκαταστάσεων που κτίστηκαν σε οικόπεδο 5.500 τ.μ. στην Π. Φώκαια της Αναβύσσου, στον δρόμο που συμβολικά ονομάστηκε Οδός Κωνσταντινουπόλεως.

7

Τις πολυτελείς εγκαταστάσεις μας περιβάλλει ένας φυσικός παράδεισος από δέντρα, κάθε λογής φυτά και άνθη.  Το Γηροκομείο μας απέχει λίγα μόλις λεπτά από τη θάλασσα, μακρυά από το νέφος και τη ρύπανση της Αθήνας.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Το κτίριο του Γηροκομείου αποτελείται από τρεις ορόφους με 17 δίκλινα, 6 τετράκλινα και 2 μονόκλινα δωμάτια, που έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν συνολικά 60 άτομα.  Τα δίκλινα δωμάτια είναι επιφανείας 19 τ.μ. έκαστο και τα τετράκλινα 39 τ.μ. έκαστο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα έπιπλα, για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.  Έχει ιδιαίτερο λουτρό με τουαλέτα εξαεριζόμενη, ζεστό νερό και θέρμανση.  Διαθέτει επίσης και σύστημα ατομικής παροχής οξυγόνου.

ΚΟΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

Το σαλόνι που βρίσκεται στην πρόσοψη του κτιρίου, είναι απλό και με γούστο διακοσμημένο.  Στα αναπαυτικά καθίσματα του οι γηροκομούμενοι μας απολαμβάνουν την θαλπωρή του τζακιού και περνούν ευχάριστα τις ώρες τους βλέποντας τηλεόραση.  Ο χώρος είναι ευρύς, άνετος και με καλό φωτισμό δημιουργεί ένα ιδανικό κλίμα για χαλάρωση και ηρεμία.  Εδώ οι γηροκομούμενοι μας περνούν πολλές ώρες κάνοντας ευχάριστη παρέα και καταπιάνονται με διάφορες άλλες ασχολίες.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ

Ο Διάδρομος που οδηγεί στην πτέρυγα των υπνοδωματίων των γηροκομουμένων είναι κατασκευασμένος ώστε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και εξυπηρέτησης.  Φαρδύς και άνετος, είναι εξοπλισμένος με σύστημα πυρασφάλειας και εξαερισμού, πλούσιο φωτισμό και γρήγορη πρόσβαση στις εξόδους.  Τα δωμάτια των Γηροκομουμένων είναι παρατεταγμένα κατά μήκος του διαδρόμου, πράγμα που καθιστά εύκολη και γρήγορη την κίνηση του προσωπικού και των αδελφών νοσοκόμων

14

ΒΕΡΑΝΤΑ

Εκτός από την μεγάλη, βεράντα που υπάρχει στην πρόσοψη του κτιρίου, κάθε δωμάτιο έχει και δική του βεράντα με υπέροχη θέα που συνδυάζει πλούσιο πράσινο, βουνό και θάλασσα.  Φυσικά οι βεράντες μας είναι εξοπλισμένες με πτυσσόμενες τέντες για προστασία από τον ήλιο και τον αέρα.

verandes

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η Κουζίνα του Γηροκομείου μας μπορεί άνετα να συναγωνιστεί με αυτή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.  Εξοπλισμένη με τα πιο τέλεια και σύγχρονα μηχανήματα, ψυγεία και ηλεκτρικά σκεύη λειτουργεί υπό άψογες προδιαγραφές υγιεινής.  Το πλούσιο μενού, που συμβάλλει σε μια υγιεινή δίαιτα των γηροκομουμένων μας, αποτελεί καύχημα για το Γηροκομείο της ΕΣΤΙΑΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ.

 

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Και φυσικά η Τραπεζαρία μας!  Ένας καθαρός και ευχάριστος χώρος που χρησιμοποιείται όχι μόνο για τα καθημερινά γεύματα αλλά και για τα ιδιαίτερα γεύματα που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα προς τιμήν των Γηροκομουμένων μας.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Το Καθαριστήριο βρίσκεται στον υπόγειο όροφο των εγκαταστάσεων του Γηροκομείου μας και διαθέτει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα για το καθάρισμα και την συντήρηση των ενδυμάτων των γηροκομουμένων.  Υπάρχουν πλυντήρια, στεγνωτήρια και πρέσες σιδερώματος, όλα άριστης ποιότητας και τεχνολογίας.

katharistirio

ΙΑΤΡΕΙΑ

Το δωμάτιο του Ιατρείου – Εξεταστηρίου είναι εξοπλισμένο με τα τελειότερα όργανα, όπως τα ειδικά μηχανήματα φυσιοθεραπείας, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα και άλλα.

iatreia1

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ

Το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου του Γηροκομείου της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως και είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των Γηροκομουμένων μας.  Φτιαγμένο με αγάπη και θαλπωρή, ακτινοβολεί μία γραφική λάμψη σε ένα κλίμα γαλήνης και ησυχίας.  Είναι προσιτό σε όλους τους υπαλλήλους και τους γηροκομουμένους σε εικοσιτετράωρη βάση.